Beyaz Çikolatalı Limonlu Dondurma Orijinal Tarif – Asıl Dondurma
Beyaz Çikolatalı Limonlu Dondurma Orijinal Tarif – Asıl Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
1 litre inek sütü
400 gram beyaz çikolata
300 gram krema
1 tatlı kaşığı tepeleme salep
3 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
50 gram şekeri 3 çorba kaşığı kadar
Beyaz Çikolatalı Limonlu Dondurma Orijinal Tarif – Asıl Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Tam malzemeleri beyaz çikolata hariç tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
Orta ateşte 40 dakika daha koyulaşana kadar kaynatın.
Koyulaşıp kısmının iyice yoğun olması gerekiyor. Bu vakit salepin niteliğine bağlı.
Ocaktan indirip beyaz çikolatasını ilave edin.
Sırça kaba boşaltıp Buzdolabına buzluk değil kaldırın.
Limon Sosu için , limon kabukları ve şekeri pişirme kabına alın rengi turuncu şekle gelene kadar kaynatın. Dikkat edin yanmasın.
Soğuduğu zaman buzdolabına kaldırın.
Dondurma ve limonlu sosu ayrı ayrı buzdolabına 7 saat soğutun. Bir gecede bekleyebilir.
Ertesi gün hava almayan kaba boşaltıp buzluğa kaldırın saat başı çıkartıp iyice çırpın. Bunu 6-7 defa yineleyin. Varsa mutfak robotu ile yapın. Yoksa evvel mikserle sonra da tahta kaşık ile çırpın buzluğa kaldırın saat başı çıkartıp iyice çırpın. Dikkat edin mikseriniz bozulmasın.
Sertleşirse tahta kaşıkla iyice karıştırın. Ne kadar çok karıştırırsanız o kadar hoş olur.