Beyaz Çikolata Soslu Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağının yarısından azıcık artı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2 damla limon suyu
2 yemek yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı portakal suyu
1 kadeh süt
1silme yemek kaşığı nişasta
40 veya 500 gram beyaz çikolata
1 yemek yemek kaşığı şeker
Beyaz Çikolata Soslu Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri en ince ayrıntısına kadar köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha Sonra içine sırası ile yağ, yoğurt, portakal rendesi ni karıştırıp unu ve kabartma tozunu vanilya yı eleyerek ağır ağır tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
Önceden tereyağ ile yağladığımız kalıba 3/1ni döküp üzerine kakao eliyoruz.
Kek harcını döküp her tarafta kakao eliyoruz.
Kalan harcı döküp 170 derece de ısınmış fırında birincil 25 dakika hiç açamıyoruz.
Daha Sonra üstüne havlu kağıt kapatıp öylece pişiriyoruz.
Kürdan batırıp kuru çıkıyorsa pişmiş demektir ve fırından alıyoruz ve birincil sıcaklığı geçince yarım kadeh portakal suyunu üzerine eşit şekilde döküyoruz.
Soğuyunca kalıpta servis tabağına çıkartıyoruz.
Süt cezvesine 1 bardak sütü ve nişastayı, 1yemek kaşığı şekeri karıştırarak kaynama noktasında beyaz çikolata yı da içine koyarak ocağı kapatıp çikolatayı eritiyoruz.
Soğuma sı için bekliyoruz.
Kek ve sos soğuyunca sosu üzerinden döküyoruz. Eğer sos koyu olmuş ise çok eksik süt karıştırabiliriz. Soğuk yerde tutalım lütfen çikolataların donması için sağlık olsun. Denemenizi öğüt ederim deneyeceklere kolay gelsin. ☺️