Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Besan Ladoo

Besan Ladoo

Besan Ladoo Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 kadehi un
  • 100 gram sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kakule
  • 200 gram pudra şekeri
  • 20 adet badem
  • 25 gram antep fıstığı

Besan Ladoo Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavanın içerisine sıvıyağı ilave edin ve hafif kızdırın.
  • Yağın içerisine toz kakuleyi ilave edin ve kavurun.
  • Ardından unu da ilave ederek hoşça karıştırın.
  • Badem ve antep fıstıklarını robotta sürükleterek minik parçalar haline getirin.
  • Un renk değiştirmeye başladığında ayrılınmış badem ve fıstıkları üzerine ilave edin ve karıştırın.
  • Unlu karışımı başka bir kasenin içerisine alın ve ılıyana kadar oda sıcaklığında bekleyin.
  • Ilımaya başladığında pudra şekerini ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. 
  • Avuç içinde yuvarlayarak servis tabağına dizin. 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın