Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %1,92
Beşamel Soslu Pırasa

Beşamel Soslu Pırasa

Beşamel Soslu Pırasa Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g pırasa
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su kadehi süt
  • 1 su kadehi rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Pırasa Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayıp ayıklayın ve 5 santim uzunluğunda doğrayın. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp eritin.
  • Pırasa ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip bir kaç dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve 1 su kadehi su ilave ederek pişirin ve ocaktan alın.
  • Yumurtaları haşlayıp dilimleyin. Haşlanan pırasaları bir fırın kabına alın. Kalan tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Sosun ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını pırasaların üzerine döküp karıştırın. Üzerine dilimlediğiniz yumurtaları dizin.
  • Üzerine kalan sosu döküp kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın