Pırasaları yıkayıp ayıklayın ve 5 santim uzunluğunda doğrayın. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp eritin.
Pırasa ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip bir kaç dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve 1 su kadehi su ilave ederek pişirin ve ocaktan alın.
Yumurtaları haşlayıp dilimleyin. Haşlanan pırasaları bir fırın kabına alın. Kalan tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Sosun ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını pırasaların üzerine döküp karıştırın. Üzerine dilimlediğiniz yumurtaları dizin.
Üzerine kalan sosu döküp kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.