Yıkayıp ince doğradığınız lahana yapraklarını tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış buğdayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun.
Un altın sarısı rengine geldiğinde sütü ilave edin. Tuz ve beyaz biberle tatlandırıp kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edip ocaktan alın.
Kaşar peynirli beşamel sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Yumurtaları bir kasede çırpın.
Sostan bir kaşık kadar alarak yumurtaları ılındırın ve karışıma ilave ederek tekerrür blenderdan geçirin.
Soğuyan lahanaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kıymalı ve buğdaylı harçtan yayın.
Üzerine kaşar peynirli beşamel sostan dolaştırın. Kalan rendelenmiş kaşar peynirinin de üzerine serpin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kare dilimleyip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, perhiz listelerinin bırakılmazı haline gelen beyaz lahana salatasına da göz atabilirsiniz.