Lahanayı yıkayıp büyük parçalara dağılın ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış lahanaları kocaman olarak bölün.
Soğanları küp olarak kesip kıymayla beraber 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
Beşamel sos için; tereyağını ve unu tencereye koyun. Un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar ilavelerken bir yandan karıştırın.
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Fırın kabınızın en alt kısmına evvel lahanaları, üstüne kıymalı harcı ve son olarak beşamel sosu koyun.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika evvel kaşar peynirini serpin.
Kaşar eriyip üzeri kızarında fırından çıkarın ve taze kekik serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Düşük kalorisi ve zengin gıda kıymetleriyle sunulan beyaz lahana salatası tarifine göz atmayı unutmayın!