Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Berliner Alman Donutu

Berliner Alman Donutu

Tarifin Öyküsü

Berliner Alman Donutu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su kadehi süt
  • 100 gram tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 koli vanilin
  • 1,5 koli kuru maya
  • Bir tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 5 su kadehi kadar da un hakimiyetli ilave edin
  • Şeker ve tarçın karışımı
  • Reçel ve çikolata

Berliner Alman Donutu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritin.
  2. Ilık sütü derin bir kaba boşaltın öteki malzemeleri ve tereyağını da ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru 45 dk kadar mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru denk bezelere dağılın. Yağlı kağıt üzerine her bezeyi yuvarlayarak üzerlerine hafif bastırın.
  5. Üstünü örterek 30 dk mayalandırın.
  6. Kapaklı bir tava da ya da tencereye bezelerin yarısına gelecek kadar akışkan yağ koyun.
  7. Yağı kızdırdıktan sonra yağın altını kısın.
  8. Bezelerin üst kısımları alta gelecek biçimde kızartma tenceresine alın ve kapağı kapalı kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Bu biçimde hem içleri pişmiş olacak hem de daha kabarmış olacaklar.
  9. İlk sıcağı çıkan berlineri şekerli tarçınlı karışıma bulayın ve soğuduktan sonra içerisine reçel ya da çikolata sıkın. Berlinerler hazır. Sınayacak olarlara afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın