Ilık sütü derin bir kaba boşaltın öteki malzemeleri ve tereyağını da ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru 45 dk kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru denk bezelere dağılın. Yağlı kağıt üzerine her bezeyi yuvarlayarak üzerlerine hafif bastırın.
Üstünü örterek 30 dk mayalandırın.
Kapaklı bir tava da ya da tencereye bezelerin yarısına gelecek kadar akışkan yağ koyun.
Yağı kızdırdıktan sonra yağın altını kısın.
Bezelerin üst kısımları alta gelecek biçimde kızartma tenceresine alın ve kapağı kapalı kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Bu biçimde hem içleri pişmiş olacak hem de daha kabarmış olacaklar.
İlk sıcağı çıkan berlineri şekerli tarçınlı karışıma bulayın ve soğuduktan sonra içerisine reçel ya da çikolata sıkın. Berlinerler hazır. Sınayacak olarlara afiyet olsun.