Malzemeler
Yapılışı
Bergamutların dış kabuğunu rendeleyin yada incecik soyuyoruz. Ortadan ikiye bölüp, iç kısmını çıkarıyoruz. Kabukları tartıyoruz. Kalın etli kabuklarını küp küp doğruyoruz yada rulo yapmaya elverişli bir biçimde kesiyoruz. Rulo yaptıktan sonrada bir kürdan yardımıyla tutturuyoruz. Küp küp doğranmış yada rulo halinde kabukları bir tencereye alıp, üzerini geçicek kadar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. 5 dakika kaynattıktan sonra suyu döküyoruz,tekrar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Aynı işlemi 3-4 kez acılığı gidip bergamutlar yumuşayana kadar tekrarlıyoruz. Şerbet için, kullandığımız her 500 gr şeker için 1 su bardağı su ekleyip karıştırarak koyulaşmaya başlayana kadar kaynatıyoruz. Şerbet hafif koyulaşınca bergamut kabuklarını ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. Bir gece bu şekilde beklettikten sonra,ertesi gün 5-10 dakika daha reçelimiz kıvama gelene kadar arada karıştırarak kaynatıyoruz. Reçelimiz olduktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Hafif ılınınca kavanozlara doldurup, serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun.