Zorunlu malzemeler
3 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker ben pudra şekeri koyuyorum
1 çay kadehi zeytin yağ
1 çay kadehi irmik
1 koli kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi
2 su kadehi un
Mantolamak için malzeme
Yeteri kadar tere yağ ve mor haş haş
Şerbeti için malzeme
1.5 su kadehi su
1 su kadehi toz şeker
1 dilim limon
Krem şanti için malzeme
1 poşet toz şanti
1 çay kadehi süt
Çilek veya mevsim meyvesi
Tatlı Tarifi
Tatlıyı hazırlarken ilk evvel şerbetini yapın çünkü soğuması gerekecek. Büyük bir tencereye suyu ve şekeri koyun kaynamasını bekleyin. Şerbet kaynayınca içine limon dilimini sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın soğumaya vazgeçin. Bu sırada tatlının hamurunu hazırlamaya başlayın. Derince bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve toz şekeri koyun. Ve mikserle iyice çırpın. Üzerine akışkan yağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. En son kabartma tozunu ve unu azar azar dökerek çırpmaya devam edin. Kek kalıbınızın içine tere yağ sürün ve mor haşhaşı kalıbın içine serpip tam kalıba bol bol yapışmasını sağlayın. Ardından hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve 170 derecede ısınmış olan fırına 30 dakika pişmek üzere sürün. Pişen kekinizi fırından çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Ardından ılımış olan şerbeti kalıbın içindeyken kekin üzerine dökün. Arından ters çevirip çıkarın ve üzerine krem şanti sıkın. Ortasına da mevsim meyvelerinizi dilimleyip servis edin. Afiyet olsun