Ben Böyle Lezzetli Ispanaklı Pasta Yemedim Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
1,5 su kadehi toz şeker
1 su kadehi süt
1 su kadehi akışkan yağ
200 gram kadar ıspanak yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 koli kabartma tozu ve vanilya
2,5 su kadehi un
1 su kadehi süt
1 litre süt 5 su kadehi
1 su kadehi şeker
3 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı nişasta
1 koli vanilya
1 yemek kaşığı labne peyniri İsteğe bağlı
Muz
Krem şanti ve orman meyvesi İsteğe bağlı
Ben Böyle Lezzetli Ispanaklı Pasta Yemedim Tarifi Yapılışı
1 litre sütü tencereye alın ve içine nişasta ununu ve şekeri ilave edip karıştırarak pişirin ve soğumaya vazgeçin.
Ispanakları rondoya koyun ve akışkan yağı döküp püre haline getirin.
Keki için bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ilave edip köpürene kadar çırpın. İçine vanilya, hazırladığınız ıspanak püresini, tereyağı ve sütü ilave edip çırpın, sonra unu ve kabartma tozunu elek takviyesiyle eleyerek ilave edin, çırpın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün, daha evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin.
Muhallebinin içine krem şanti ve labne peynirini ilave edip çırpın.
Kekenizin kenarlarını kesip rondoda toz haline getirin ve pastayı yapacağınız servis tabağına alın, sütle nemlendirin, kremanın yarısını kekin üzerine yayın ve dilimlenmiş muzları dizin.
Sonra kalan kremayı muzların üzerine serip üzerine toz haline getirdiğiniz kekin kırıntılarını serpin. Üstünü istediğiniz gibi süsleyin ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.