Belem Turtası Pasteis De Nata Tarifi İçin Malzemeler
1 kutu milföy hamuru
500 gr toz şeker
250 ml su
1 adet portakal kabuğu
1 adet limon kabuğu
1 adet çubuk tarçın
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
7 yumurta sarısı
Toz tarçın
Belem Turtası Pasteis De Nata Tarifi Nasıl Yapılır?
Tarifimize öncelikle şerbet imali ile başlıyoruz. Minik bir tencereye su, şeker, meyve kabukları ve çubuk tarçını koyun.
Evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın kalınlaşana kadar öyle pişirin sonra kenara alın.
Muhallebinin imali ile devam edelim. Oldukça kolay bir muhallebi yapıyoruz.
Tencereye sütü ve unu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca ocağı kapatıp kenardaki şerbet ile birleştiriyoruz.
Muffin kalıbını tereyağ ile yağlayıp kenara alın.
Evvelde dolaptan çıkarılmış 1 kutu milföy hamurunu tezgaha alın tüm yaprakları üst üste ilave edip merdane takviyeyi ile yarım cm olacak biçimde açın ve 12 denk parçaya ufalan.
Daha sonra bu parçaları metal muffin kabının gözlerine yerleştirin ve parmak ile ortasını çukur biçiminde açın.
Muhallebi karışımına yavaş yavaş yumurta sarılarını ilave edin ve iyice çırpın ve yedirin daha sonra pütür kalmaması için bir süzgeçten geçirin.
Son olarak muffin kalıbındaki milföylerin üzerine karışımı ilave edin üstten çok az boşluk vazgeçin.
Sonra fırının azami derecesinde alt üst olarak takribî 15-20 dk pişirin.
Tatlıların üst kısımları hafif yanık ve kenarları kızarmış olması gerekiyor.
Daha sonra dışarıda yarım saat dinlendirdikten sonra tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.