Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Baykuş Kurabiyeler Tarifi

Baykuş Kurabiyeler Tarifi

Merhaba bugün yeniden çocuklarımızı düşündük, evimizin neşe kaynakları için Baykuş Kurabiyeler Tarifi vereceğiz sizlere. Benim Özellikle doğum günü için düşündüğüm bu tarifi, sizler, istediğiniz özel kabul günleri için uygulayabilirsiniz. Eğer şeker hamurunu sevmiyorsanız, alın size güzel bir altarnatif mutlaka deneyiniz.Bu nefis bir böylece da şirin kurabiyeyi yaparken biz, gözlerini damla çikolata ile, gagasını  bademle yaptık, siz dilediğinizi kullanabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın, kendinizi sınırlamayın.

Doğum günü pastaları için, pasta katagorisini gözden geçirebilirsiniz. Baykuş Kurabiyelerinin yapımı fazla zevki geçti, bilhassa kanatlarını yaparken fazla eğlendik, çatal ve bıcak yardımı ile şekillendirdik. Baykuşların tepede olan durması için kurdandan yardım aldık. Üretim aşamasında bu dek eğlendiğim betimleme sayılıdır. Bizim doğum günü menümüz, çıtır börekler, kısır, pasta sırası gelmişken gelen anneleri de düşündük bir tanede sütlü tatlı yaptık. Haylice zevk alarak yapacağınız Baykuş Kurabiyeler Tarifine gecelim. Kolay gelsin…
.

Baykuş Kurabiyeler Tarifi için malzemeler

Oda sıcaklığında, 250 gram tereyağı

1 Tane yumurta

125 gram pudra şekeri (1 su bardağı)

Yarım tatlı kaşığı, kakao

1 dere kaşığı kabartma tozu

1 Paket vanilya

aldığı kadar un

Süsleyip Püslemek İçin:

Gözleri yapmak  için damla çikolata
Gaga gerçekleştirmek için ham badem

Baykuş Kurabiyeler Tarifi

Karıştırma kabına tereyağını alalım, üstüne şeker, kakao, vanilya ve yumurtayı ek edelim özleşene kadar yoğuralım. Unu azar azar ilave edelim kulak memesi yumuşaklığı olana dek un ekleyip yoğuralım. Kıvama gelince 1 saat buzdolabında bekletelim.
Dinlendirdiğiniz hamurdan büyük parçalar alalım, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım dairesel kalıplarla yuvarlak keselim yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim kürdan geçirelim. Gözlerini gerçekleştirmek için, mermer büyüklüğünde iki parça hamur alıp elimizde yuvarlayalım, tabi yandan göz yapalım ortalarına damla çikolata batıralım yassı bir şekil almasını sağlayalım.

Gagası için, badem kullanalım, gagasının altına çatalla çizikler yapalım. 180 derecelik ısıda 10-15 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım soğuması için bir kenara alalım. Biz sırası gelmişken  köpük üstüne mutfak peçetesini serelim stand hazırlayalım.  Kurabiyeleri kürdanlarından stand ta oturtalım.

Bu malzemeden, 30 tane kurabiye çıkıyor

Sıhhat olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın