Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su kadehi soğuk süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi Hindistan cevizi
  • 1 çay kadehi fındık içi
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kadehi ayçiçek yağı
  • 1 su kadehi un

Şerbeti için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1.5 su kadehi su
  • Antep fıstığı

Bayat Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Ilınması için bekletin. Bayat ekmek içlerini sütle nemlendirin. Fazla sütü elinizle sıkarak süzün. Ekmek içini çatalla ezin. Yumurtalar, ayçiçek yağı, Hindistan cevizi, fındık, limon kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz tatlının üzerine ılık şerbeti dolaştırın. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.

Dilerseniz, kızarmış ekmek ve şerbet ile hazırlanan etimek tatlısını da sınayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın