Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Bayan Göbeği Tatlısı Tarifi

Bayan Göbeği Tatlısı Tarifi

Merhaba değerli ziyaretçilerimiz,  Hanım Göbeği Tatlısı Osmanlı mutfağından günümüze gelen bir lezzet. zaman zaman ismini müstehcen buldukları için değiştirmeye kalksalarda günümüze dek gelmiştir. Hakiki ismi yadigar hanım göbeği tatlısının yapımı fazla kolay. Osmanlı mutfağında yapılışı azıcık daha öbür irmiği kavurduktan sonra küllü su ve yumurta ile yoğurup şekil verirlermiş. Piştikten sonra şerbete atarlarmış.

Gelelim Hanımgöbeği Tatlısının püf  noktalarına, yumurtayı mutlaka hamur soğuduktan daha sonra kıralım, huysuz takdirde yumurta kokusunu tatlıyı yerken hissedersiniz. Hamuru artı bekletmemeye çalışın. Fazla kabaran bir hamur olmayacağı için, şekil verirken pozitif açmayınız.  Yağı fazla dargın olmalı. Hamurlar kızardıktan sonradan hemen soğuk şerbete bekletmeden atalım. Servise sunarken hindistan cevizi veya antep fıstığı çok yakışıyor.  Diğer şerbetli tatlılardan tariflerimize de bakabilirsiniz. Basit gelsin…

Bayan Göbeği Tatlısı Tarifi için malzemeler

250 gram (2,5 su bardağı) un
500 gram (2 su bardağı) su
250 gram margarin
4 tane yumurta
bir arz tuzlu

Kızartmak için:
480 gram (2 su bardağı ) akışkan yağ

Şerbeti için:
600 gram (3 su bardağı) şeker
750 gram (3 su bardağı) su
Bir çorba kaşığı limon suyu

Üzerini süslemek için:
Antep fıstığı
Hindistan cevizi

Hanım Göbeği Tatlısı Nasıl Yapılır

Ilk Olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su ve şekeri ek edelim tencereyi ocağın üstüne  alalım. Karıştırarak kaynatalım bir kaç taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim bir kaç dakika sonradan ocaktan alalım. Soğuması için serin bir yerde bekletelim. Hamur sıcak şerbet buz gibi olmalı.

Kadın göbeği tatlımızın hamuru için, tencereye 3 su bardağı suyu alalım, üstüne yağı ekleyelim bir tedarik tuzu ek edelim ve ocağın üzerine alalım.

Kaynamaya başlayınca 2,5 su bardağı unu ek edelim karıştırarak pişirelim. Bu aşamada fazla dikkatli olamalıyız çabuk olmazsak un tortulanmış olabilir.

Adamakıllı suyunu çeken en ince ayrıntısına kadar kendini toplamış olan unu, ocaktan alalım soğuması için daha geniş bir kaba alalım karıştırarak soğumasını sağlayalım.

giderken ön hazırlık olarak, kızartma tavamıza yağı dökelim, ocağın üstüne alalım.

Soğuduktan sonradan, hamurun içine 4 tane yumurtaları birer birer  kıralım yoğurarak  güzel bir şekilde yedirelim.   Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım tam ortasına bastırarak  hafif gamze koyalım  kızartma tavasına atalım.  Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atalım yaklaşık beş dakika bekletip, servis tabağına alalım.

Sağlık olsun….

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın