Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Bavyera Pastası

Bavyera Pastası

Bavyera Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su kadehi süt
  • 6 yumurta sarısı
  • 200 ml krema
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 5 yaprak jelatin
  • 120 gr bitter çikolata
  • 120 gr beyaz çikolata

Bavyera Pastası Nasıl Yapılır?

Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye ayrılın. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, değişiğine de beyaz çikolatayı ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Azıcık koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş dayanağıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekerrür derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın