Bol malzemeli salata tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Mercimeği yıkayıp suyunu süzün. Tencereye aktarıp 2.5 su kadehi su ilave edip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kepçe desteğiyle alın. Ocağın ısısını düşürüp mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bulguru ilave edip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve soğuyuncaya kadar bekletin. Ceviz içini mutfak robotunda çekin. Biberleri arının. Biberler, taze soğanlar ve öbür otları ince kıyın. Domatesin kabuklarını atayıp küp doğrayın ve hepsini harmanlayın. Soğuyan mercimeğe salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ilave edip karıştırın. Ceviz içini de ilave edip salamura veya haşlanmış asma yaprağı üzerinde servis yapın.