Basit poğaça yapmak isterseniz bir kere de bizim tarifimizle deneyin. Basit poğaça tarifleri denince akla malzemesi az, yapılışı el oyalamayan poğaça tarifi geliyor. Bizde bütün böyle bir basit poğaça tarifi hazırladık size. Biz bu yazımızdaki pratik poğaça tarifi için malzeme olarak peynir ve maydanoz kullandık siz konutunuzda kıyma, patates, domates hangisi varsa onu kullanabilirsiniz. Ya da öbür peynirli poğaça tarifimize bakabilirsiniz. Poğaça tarifleri arasında genelde poğaça harcı olarak en çok yakışan peynir olduğu için biz de bu tarifimizi peynirli hazırladık. Yumuşak poğaça hatta bayatlamayan poğaça yapmak isterseniz bizim gibi siz de poğaça malzemeleri içine kesinlikle bir ölçü sirke ilave edin. Çünkü en hoş hamur işleri, çine çok az sirke konulan tarifler oluyor, sirke poğaçaların uzun vakit bayatlamasını ve sertleşmesini önlüyor. Ayrıca poğaça hamuru hazırlarken kabartma tozu ve unu ayrı bir kabın içinde harmanlayın ki kabartma tozu unun her yerine dokunsun. Ben genelde hamur işi tarifleri verirken yağ olarak tere yağ kullanırım daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlar ama siz dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.
Evvelden eritilmiş 3/4 margarin
1 çay kadehi sıvıyağ
1 çay kadehi yoğurt
kabartma tozu
Bir iki damla sirke
Aldığı kadar un
Beyaz peynir
Maydanoz
Öncelikle peynir ve maydanoz hariç olmak üzere geriye kalan tam malzemelerimizi bir kaba alıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Şimdi ise, içerisine peynir ve maydanoz ile hazırladığımız içi koyup kapatalım. Kapattığımız kısımları alta gelecek biçimde evvelden yağladığımız tepsiye dizelim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da serpelim. Evvelden ısıttığımız 200 santigrat derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirelim.Böylece basit poğaça artık iştahla yenmek için hazır, afiyet olsun.