2 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri İçin
Gül suyu
Pudra şekeri
Yapılışı
4-5 tane kaseyi ıslatıyoruz ve fazla suyunu süzüp bırakıyruz.
Tencereye su ve sütü koyuyoruz. İçine şeker ve nişastayı katıyoruz. Ocağı açıyoruz ve sürekli karıştırarak, pişirmeye başlıyoruz.
Kaynayıp, kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
Kıvamını alıp, göz göz olana kadar bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz.
Kıvamını alınca altını kapatıyoruz. Vanilya ve tereyağını ekleyip, mikserle biraz çırpıyoruz.
Islatıp, süzdüğümüz kaselere paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz ve iyice soğumalarını sağlıyoruz.
Soğuduktan sonra bir tabağa ters çevirip, çıkarıyoruz. Üzerine istediğimiz miktarda gül suyu döküp, bol pudra şekeri serpiyoruz ve servise sunuyoruz. Afiyet olsun.