Ziyaretçilerimizin yemek tarifleri sitemizde Makarna tarifleri ve hamur işleri kategorisi arasında en hoşlanılanı olan basit mantı tarifi, bizim tarifimizle daha lezzetli hem de daha pratik. Hazır yufka ile kolay mantı tarifi isterseniz hemen bizim tarifimizi uygulayabilirsiniz. Görüntü olarak da lezzet olarak da gerçekten çok zaferli bir basit mantı tarifi sunuyoruz size. Üstelik de en ekonomik mantı tarifleriinden biridir. Yalnızca 3 tane hazır yufka ve 200 gram kıyma ile nefis bir tepsi basit mantı elde edebileceksiniz. Biz kıymayı yufkaların içine koyduktan sonra sıkı sıkı sarıyoruz size önerim sizde sıkı sıkı sarın ki pişirme esnasında ayrılmasın. Mantı sosu için kullanacağınız akışkan yağ içine bir ölçü tere yağ da ilave edebilirsiniz. Çünkü tere yağında yakılan kırmızı pul biber daha hoş kokar ve daha lezzetli olur. Kolay ve pratik mantı tarifi için sardığınız yufkaları kestikten sonra dilerseniz derin dondurucuda gizleyebilir ve bir dahaki mantı hazırlığında kullanabilirsiniz. Hazır yufka ile sardığınız mantılarınızı fırında iyice çıtır çıtır olana kadar pişirin. Çünkü zati fırından çıkınca üzerine yoğurtlu sarımsaklı sos döküleceği için zati yumuşayacak. Çok kızartmazsanız sos üzerine dökülünce fazla hamurlaşmış olur ve lezzeti bozulur.
3 adet yufka
200 gr. kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Sos için: Sarmısaklı yoğurt
2 çorba kaşığı akışkan yağ
Toz kırmızı biber
Kıymanın içine soğan rendelenir. Tuz ve karabiber eklenip yoğrulur. Yufkalar üçgen biçiminde 4 ’er parçaya ufalanır. Hazırlanan kıymalı iç üçgenlerin içine konulup sigara böreği biçiminde sarılır. Bu sigara böreği bir ucundan öbür ucuna doğru yuvarlanarak sarılır ve gül böreği biçimi verilir. Üzerine bir kadeh su ve iki yemek kaşığı akışkan yağ karışımı bir fırça yardımı ile sürülür. Şirket verilip üzeri kızarana dek pişirilir. Servis yapılırken sarmısaklı yoğurt ve yağda yakılmış kırmızı toz biber ile beraber servis yapılır. İşte basit mantı artık servis edilmek için hazır, afiyet olsun.