Merhaba kıymetli ziyaretçilerimiz bugünkü vereceğimiz revani, , tatlı tarifleri arasında en beğenilen en çok aranılan tatlı tarifi bence. Acil konuk geldiğinde veya tatlı krizi geçirdiğinizde basit tatlı tarifi arayacak olursanız bizim basit revani tarifi bütün size göre. Basit revani yapılışı için bu tarifimizi sınayabilirsiniz. Lezzetli şerbetli tatlı tarifleri arasında yer alan basit revani, özellikle bayram tatlısı olarak öğrenilen irmikli tatlılar hayranı biri olarak benim için nefis bir tatlı tarifi. Basit revani keki hazırladıktan sonra fırına sürdüğünüzde kekin üzerinin iyice kızarmasını bekleyin. Çünkü revani şerbeti tatlının üzerine dökülünce zati tatlının rengi azıcık açılıyor. Bu nedenle tatlının üzerini yakmadan en koyu olacak biçimde fırında pişirin.
Basit revani hazır hale geldikten sonra bence servis ederken üzerine bol bol Hindistan cevizi serpebilir veya bir ölçü krem şanti sürerek ikram edebilirsiniz. Her ikisi de nefis bir sunum ve tat katıyor basit revaniye. Kıymetli E-Tarifler.Com ziyaretçileri, Muhallebili Revani sınadınız mı? Yanıtınız hayır ise bu pasta kıvamında ki tarifimizi çok hoşlanacağınızdan eminiz. Arasındaki krema kıvamında ki muhallebi dolgu revaniye değişik bir lezzet katıyor. Şerbetli tatlıların vermiş olduğu ana tatlı havasını, arasındaki muhallebi azıcık değiştirerek pasta yediğinizi sezdiren yegane bir tat.
Bu arada muhallebisine değişik bir lezzet katmak isterseniz çikolatalı, damla sakızlı, meyve tatları katarak beğendiklerinizin damak zevkine uygun tatlar yaratabilirsiniz. Yapılışı azıcık sıkıntılı olsada Muhallebili Revani sunumda alacağınız methiyeler size iyi gelecektir. Basit gelsin…
3 adet yumurta
Yarım su kadehi toz şeker
1 çay kadehi süt
1 çay kadehi sıvıyağ
1 su kadehi irmik
1 su kadehi un
1 koli kabartma tozu
Muhallebisi için:
3 su kadehi süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme
1 yemek kaşığı darı nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 koli vanilya
Şerbeti:
2,5 su kadehi şeker
3 su kadehi su
yarım limon suyu
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su ve şekeri ilave edelim, karıştırarak kaynatalım, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım sonra yarım limon suyunu ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım.
Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım üzerine şekeri ilave edelim mikserle çırpalım. Üzerine sütü ilave edelim, 1 çay kadehi akışkan yağ, 1 su kadehi irmik, 1 su kadehi un, 1 koli kabartma tozu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Kıvama gelince yağlı kağıt serdiğimiz 28-28 sekize yirmisekiz ebatlarında kare bir borcama hazırladığımız harcı dökelim.evvelden ısıttığımız 190 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim.
Biz bu arada, muhallebisini hazırlayalım bir tencereye sütü alalım üzerine, 1 tane yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı tepeleme,1 yemek kaşığı darı nişastası, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ilave edelim. Tel mikser ile kaynaya kadar karıştıralım, kaynadıktan sonra 1 koli vanilyayı ilave edelim, bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Üzeri nar gibi kızaran pişen kekimizi, 15 dakika ılınmasını bekleyelim, ılınan keki yağlı kağıtla tepsiden çıkaralım. Evvel iki denk parçaya keselim, kestiğimiz her iki parçayı bütün ortasından denk iki parçaya parçalayalım. Kestiğimiz parçaları kırmadan alt kısmını fırın kabına alalım. Üzerine soğuk şerbetin yarısını bir kepçe desteği ile her yerine gelecek biçimde dökelim. Üzerine tekerrürden çırptığımız muhallebiyi ılık dökelim yayalım. Muhallebinin üzerine kalan kek parçalarıyla kapatalım, kalan şerbeti kekin üzerine heryerine gelecek biçimde dökelim. Şerbetini sürükleyip soğuması için, takribî 40-45 dakika bir yerde bekletelim. Soğuyunca buzdolabında 4-5 saat bekletip dilimleyerek servise sunalım. Öbür revani tariflerimize göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun…
FOTOĞRAFLARI DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…
Ekran Resmi 2014-08-27 15.45.44
Ekran Resmi 2014-08-27 15.46.14
Ekran Resmi 2014-08-27 15.46.38
Ekran Resmi 2014-08-27 15.53.01
Ekran Resmi 2014-08-27 15.53.16
Ekran Resmi 2014-08-27 15.54.00
Ekran Resmi 2014-08-27 15.54.17
Ekran Resmi 2014-08-27 15.54.38
muhallebili revani
muhallebili revani
muhallebili revani
muhallebili revani
muhallebili revani
Ekran Resmi 2014-08-27 15.59.22
Ekran Resmi 2014-08-27 15.59.39
Ekran Resmi 2014-08-27 15.59.56
Ekran Resmi 2014-08-27 16.00.13
MUHALLEBİLİ REVANİ
Ekran Resmi 2014-08-27 15.44.31
İyi bir Kolay Revani Tarifi yapmak için, her hamur işi tarifinde olduğu gibi, malzemelerin taze ve oda sıcaklığında olması gerekiyor. Yumurta ve yoğurt revani imaline başlamadan evvel oda ısısında en az yarım saat once bekletilmeli. Revaninin iyi kabarması için düz ve denk bir biçimde kabarması için, yumurta ve şekerin çok iyi karıştırılması gerekiyor. Mikserle karıştırıyorsanız 4-5 dakika. Şayet elinizle karıştırıyorsanız daha fazla ve uzun vakit çırpılması gerekiyor. Aroması için portakal kabuğu yoksa daha değişik aromalar kullanabilirsiniz. Revaninin pişme evresinde dikkat faktörüz gereken hususta fırınınızın orta katında ve evvelden ısıtılmış 170 derecelik ısıda 40 dakika pişirmenizi öneririz. Revani kekini fırından almadan evvel kürdan testini kesinlikle yapınız içinin pişip pişmediğini emin olmanız için. Püf noktalarına sadık kalırsanız, hoş lezzetli bir Revani elde edebilirsiniz.
4 tane, yumurta
3 yemek kaşığı, akışkan yağ
1 su kadehinden, azıcık az, irmik
1 su kadehi, şeker
1 su kadehi, yoğurt
2,5 su kadehi, un
2 koli kabartma tozu
1 koli vanilya
1 çay fincanı, ceviz içi
Şerbeti: 3 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, su
Revaninin üretimi kek üretimi gibidir. Öncelikle karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alalım ve çırpalım. Sonra sırası ile öbür malzemeleri alıp karıştıralım kek kıvamında olunca, yağlanmış fırın kabına alalım 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra, takribî 14 dakika daha kaynamaya vazgeçelim. Ocaktan almadan 3 dakika evvel, limon suyuna ilave edelim.
Pişen revaninin üzerine, fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu dolaştırarak dökelim. Daha sonraılık şerbetini verelim. Servise sunacağınız zaman, hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.