Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Basit Çikolatalı Kruvasan Tarifi

Basit Çikolatalı Kruvasan Tarifi

Merhaba e-tarifler.com takipçileri bugün sizlerle nefis bir tarif olan Basit Çikolatalı Kruvasan Tarifi ile beraberiz. Basit Çikolatalı Kruvasan Tarifini  her türlü biçimde hazırlayabilirsiniz. Tatlı olarak kruvasanın iç malzemesini marmelat, reçel, bal türevleri kullanabilirsiniz. Biz kakaolu fındık kreması kullandık. Yeniden kruvasanı sade bir biçimde yapabileceğimiz gibi zeytinli, kaşarlı ve peynir türevleri ile de zenginleştirebilirsiniz. Kruvasanımızın hamurunu kendimiz yoğurup hazırlayıp açabileceğimiz gibi bizim yaptığımız gibi hazır milföy hamurunu da kullanabilirsiniz. Kruvasanı pişirme müddetine gelince 180 derecelik fırında 15-20 dakika süresince veya arası pişirmemiz yeterli olacaktır. Üzerine esmer şeker kullandık, bu hem daha şık bir görüntü elde etmemizi hem de daha lezzetli bir tat almamızı sağladı. Dilerseniz siz kullanmayabilirsiniz, ek olarak tarifimizi zenginleştirmemizi sağladı. Haydi hanımlar hepinize basit gelsin, afiyet olsun… Tarifi sınadıktan sonra neticeyi bize Yorum Yaz kısmından yazabilirsiniz. Ayrıca sormak istediklerinizi de bu kısımdan yazabilirsiniz.

Basit Çikolatalı Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler

1 kavanoz kakoulu fındık kreması

1 koli milföy hamuru

Üzeri İçin

Tereyağı

2 yemek kaşığı esmer şeker

Basit Çikolatalı Kruvasan Tarifi

Öncelikle milföy hamurlarımızı yan yana arada boşluk olmayacak biçimde alalım. Hamurlar genellikle kare halindedir. Siz bulabilirseniz büyük kareli milföy hamuru ile yapabilirsiniz. Milföy hamurlarını yan yana getirip ikili halde oklava takviyesiyle açmaya başlayalım. Azıcık genişlettikten sonra yuvarlak hale getirmek için bir tabak takviyesiyle üstüne koyarak kenarları oval veya yuvarlak  olacak biçimde keselim. Yuvarlak biçimini alan hamuru sigara böreği biçiminde sarabilmek için dört denk parçaya ufalayıp harcımızı hoşça ilave edip istediğiniz görünümü ile sarabilirsiniz. Bu biçimde hamurlarımızı tamamlayana kadar sarma operasyonunu devam ettirin. En son tam milföy hamurlarını fırın tepsisine dizdikten sonra üstlerine kızarmaları için hoşça tereyağı sürelim. Tereyağı ile yağlama harekâtından sonra üzerlerine esmer şekerimizi ilave edelim. Operasyonu bitirdikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika süresince pişirmeye vazgeçelim. Piştikten sonra servis tabağına alarak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet, bal şeker olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın