Malzemeler
Krema malzemeleri
Süslemek için
Yapılışı
Kabımızın içine ilk olarak klasik kek tariflerimizde de olduğu gibi şeker ve yumurtamızı koyup mikser yardımı ile köpürene denk iyice çırpalım. Bu esnada karışımımız renk değiştirip tamamıyla karışmış ve köpürmüş olacaktır. Bu karıştırma işlemi sonrasında karışımımıza yoğurt ve sıvı yağımızı da ekleyip bu kez spatula kullanarak karışımımızı hafif hareketler ile karıştıralım.
İlk olarak kakaomuzu ilave edip hafif olacak şekilde bir kez daha karıştırıp ardında eklememiz gereken malzemelerden kabartma tozu, vanilya ve unumuzu ekleyip bir kaç kez daha karıştırarak kek hamurumuzu hazır hale getiriyoruz.
Karton olarak temin ettiğimiz bardaklarımızı yağlı kağıt serili tepsimizin içine yarısından biraz fazla olacak şekilde yerleştirelim. Fırınımızı 160 derece sıcaklığa ayarlayarak ısınması için bekleyelim. Fırınımız ısınırken bizlerde kremamızı hazırlamaya koyulalım.
Süt, un ve nişastamızı kabımızın içine aktarıp karıştıralım. Sonrasında karışımımızı ocağımızın üzerine koyarak pişirme işlemine başlarken şekerimizi de ilave edip koyulaşana denk pişirelim. Isınan fırınımıza kekimizi sürerek piştiğini unutmayalım ki kekimiz yanmasın. Kekimizi fırına sürdükten sonra kremamızı hazırlamaya devam edelim. Kıvamı koyulaşan kremamızı soğuması için tezgahımızın üzerinde bekletelim.
Kekimizin pişip pişmediğini kontrol edip pişmiş ise çıkartarak karton bardakları kesip kekimizi servis tabağımıza dizelim. Kekimizin soğumasını bekleyelim. Bu esnada krem şantimizi tamamen soğumuş olan kremamızın içine dökerek mikser yardımı ile iyice karıştırıp soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz. Kekimizin üzerini antep fıstıkları ile süsleyerek kekimizi servise sunalım. Afiyet olsun.