Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,40
  • EURO
    %1,29
  • ALTIN
    %2,17
  • BIST
    %0,45
Barbunyalı Karalahana Yemeği

Barbunyalı Karalahana Yemeği

Barbunyalı Karalahana Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet karalahana
  • Yarım çay kadehi bulgur
  • 1 su kadehi haşlanmış barbunya
  • Tuz

Barbunyalı Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıymanın rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ilave edip kaynatın.
  • Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 25-30 dakika pişirin.
  • Karalahana yumuşamaya başladığında haşlanmış barbunyayı ve tuzunu ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü karalahana çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın