Barbunyalı Karalahana Yemeği Tarifi İçin malzemeler
1 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 demet karalahana
Yarım çay kadehi bulgur
1 su kadehi haşlanmış barbunya
Tuz
Barbunyalı Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıymanın rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ilave edip kaynatın.
Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 25-30 dakika pişirin.
Karalahana yumuşamaya başladığında haşlanmış barbunyayı ve tuzunu ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, Karadeniz usulü karalahana çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.