Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,11
Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ayıklanmış barbunya
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 su kadehi sıcak su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 dal maydanoz

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp biçiminde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
  • Salça ilave edip 2 dakika kavurun. Patatesleri küp, havuçları yuvarlak biçimde doğrayın ve barbunyalarla beraber tencereye ilave edin.
  • Tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin. Sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  • Barbunya pilakiyi, hamsi buğulama ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik meze tariflerine buradan erişebilirsiniz. Dilerseniz, nefis fava tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın