Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Tarifi İçin malzemeler
1 su kadehi süzme yoğurt
1 lt ayran
1 su kadehi kefir isteğe bağlı
Tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kadehi haşlanmış barbunya
Yarım çay kadehi haşlanmış yarma darı
Yarım çay kadehi haşlanmış buğday
1 çay kadehi haşlanmış nohut
Yarım çay kadehi zeytinyağı
Yarım demet nane İnce kıyılmış
3-4 dal dereotu İnce kıyılmış
3-4 yaprak reyhan İnce kıyılmış
Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?
Süzme yoğurdu, ayranı, kefiri, tuzu, kuru naneyi geniş bir kapta iyice karıştırın. Haşlanmış tahılları ilave ettikten sonra kıyılmış yeşillikleri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Son olarak zeytinyağını ilave edip hafifçe karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk çorba üretiminde kullanacağınız barbunya, nohut ve buğdayları bir gece evvelden nemlendirin. Bu sayede daha seri yumuşayacaktır.
Soğuk çorbayı servis edeceğiniz zaman kekik ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.