Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,37
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,12
Barbunya Fasulye Piyazı

Barbunya Fasulye Piyazı

Barbunya Fasulye Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su kadehi iç taze barbunya fasulye
  • 3 dal taze kekik
  • 2 defne yaprağı
  • 1 soğan
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • 3 taze soğan
  • 6 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 çay kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 haşlanmış yumurta
  • 1 salatalık turşusu
  • Tuz
  • Karabiber

Barbunya Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

Taze barbunya fasulye içlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Ocağı kısıp kabuğu ceddilmiş ve ikiye parçalanmış soğan, taze kekik ve defne yaprağını ilave edin. Takribî 1 saat kısık ateşte haşlamaya devam edin. Soğan ve otları alıp fasulyeleri süzün. Kıyılmış sarımsak, dilimlenmiş taze soğan, kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın. Haşlanmış barbunya fasulyeleri ilave edin ve harmanlayın. Yumurtaları ve salatalık turşusunu doğrayıp piyazın üzerine ilave edin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın