Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Banana Puding

Banana Puding

Banana Puding Tarifi İçin malzemeler

Pastacı kreması için

  • 250 ml süt
  • Yarım vanilya çubuğu
  • 60 g toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 50 g un
  • 20 g tereyağı Eritilmiş
  • 2-3 damla muz aroması

Ara katlar için

  • 250 g bisküvi istediğiniz bir bisküvi çeşidi
  • 20 g tereyağı Yumuşak

Banana Puding Nasıl Yapılır?

  • Sütü ve vanilya çubuğunun tohumlarını bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın, unu ilave edip karıştırın.
  • Kaynayan süte, yumurtalı karışımı karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiltihap.
  • Hazır olan kremanın içerisine tereyağını ilave edin ve iyice eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara gizeme karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan pasta kremasına muz aromasını ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Bisküvileri rondoya alın ve un haline gelene kadar çekin. Tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Servis kuplarına bir kat bisküvi, bir kat pasta kreması olacak şekilde paylaştırın. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın