Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,43
  • BIST
    %0,87
Bamya Kavurması

Bamya Kavurması

Bamya Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 7 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 adet  kırmızı soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 500 gram arınılmış bamya
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet limon 
  • 2 çay kadehi ılık su

Bamya Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Akışkan yağ tencereye koyulur, kızdırılır.
  • Kızdırılan  akışkan yağın üzerine  küp küp doğranmış kırmızı soğan ve ince ince doğranmış sarımsak koyulur, karıştırılır . 
  • Soğanlar renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur , karıştırılır.
  • Domatesler azıcık pişince bamya koyulur, karıştırılır. Biber salçası, baharatlar, limon suyu koyulur, karıştırılır. Ilık su  koyulur. 
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve  bamyalar ocağın kısık ayarında pişmeye vazgeçilir, bamyalar ara ara karıştırılır. Sık sık karıştırmak bamyayı yaralayacaktır.
  • Bamyalar yumuşayınca ocağın altı kapatılır, azıcık dinlendirilir.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın