Merhaba sevgili kadınlar bugün sizlere lezzeti ile parmakları ısırtan bir tatlı tarifi olan Balparmak Tatlısı Tarifi hazırladım. Şaka bir yana tatlımızın hem görüntüsü hem de lezzeti sınamaya bedel. Şayet şerbetli tatlılara karşı özel öğren alakanız varsa ve yöresel lezzetlerden beğeniyorsanız sizler için sitemizde görmeye bedel bir hayli şerbetli tatlı tarifi bulunmaktadır.
Balparmak Tatlısı tarifimizin imali hem basit hem de konutta olan malzemelerle zorlanmadan uygulayabileceğiniz bir tatlı tercihi. Evet sevgili kadınlar son olarak şerbetimizin kıvamı çok yoğun olmaması gerektiğini de andırdırarak sizi tatlı tarifimiz ile baş başa vazgeçiyorum…Basit gelsin.
2 tane yumurta
Terayağı120gr
55 gram akışkan yağ yarım çay kadehi
46 gram pudra şekeri dört yemek kaşığı
Karbonat bir çay baradağı
375 gram un 3 su kadehi
Bir ölçü tuz
İrmik bir kase
Şerbet için Malzemeler:
420 gram şeker takribî iki bucuk su kadehi
su üç su kadehi
limon yarım
Şerbetin hazırlanışı: Şerbet için hazırlanan malzemeleri bir tencere içine alarak en az 21 dakika kaynatın. Şerbetiniz 21 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz.Tatlımızı hazırlamak için şeker,yağlar ve yumurtayı mikser desteği ile kar beyaz olana kadar çırpıyoruz.Bir çimdik tuz ve karbonatı karıştırıp, unu azar azar ilave ederek kıvama getiriyoruz kulak memesi kıvamıve harcımızı yoğuruyoruz.
Hazırladığımız harcımızı parmak biçimi vererek irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizdikten sonra ve 18o derecede fırında pişiriyoruz üzeri kızarana kadarTatlının sıcaklığı kaybolunca hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve 35 dakika dinlendirin. Balparmak tatlımız servise hazır afiyet olsun sevgili E- Tarifler takipçileri ….