Malzemeler
Kızartmak için
Üzeri için
Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, vanilya özütü ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ilave edip 5 dakika daha çırpın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat hamurun üzerinin göz göz olması gerekir bekletin. Ayçiçeği yağını tencereye alıp kızdırın. Hamurdan avuç dolusu alıp avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından bir tatlı kaşığı hamurun çıkmasını sağlayın. Bu hamuru dargın yağa atın. Tüm hamurları aynı biçimde hazırlayıp karıştırarak kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Balı minik bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tarçını ilave edip karıştırın. Bu karışımı hamur tatlılarının üzerine dolaştırarak dökün. Antep fıstığı ve dilerseniz tekerrür tarçın serpip sıcak servis yapın.