Malzemeler
Krema için
Süslemek için
Pratik pasta tarifleri arasında özel bir yere sahip. Krema için, süt, nişasta ve unu tencereye alıp iyice çırpın. Unun kokusu gidinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın şeker, tereyağı ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Ilınana kadar mikserle çırpın.
Pastanın kıtır bisküvisi için lüzumlu tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşinceye kadar yoğurun. Hamuru oklavayla yarım cm kalınlığında açıp iki denk dikdörtgen biçiminde kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye alarak evvelden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alarak soğutun.
Çileklerin yarısını dilimleyip kremaya karıştırın. Katlardan birinin üzerine kremalı çilekleri yerleştirin. Üzerine değişik kıtır bisküvi katını yerleştirin. Kalan kremayı krema sıkma torbasına doldurup bisküvinin üzerine süsleyici biçimde sıkın. Üzerine kalan çilekleri dizin. Bir saat dinlendirin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.