Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ballı Ufak Krepler

Ballı Ufak Krepler

Ballı Ufak Krepler Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Pudra şeker
  • Bal

Ballı Ufak Krepler Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, süt, şeker, 2 yemek kaşığı yağ ve vanilyayı çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile hafif yağ sürün. Karışımdan yemek kaşığı ile alıp yuvarlak biçimde tavaya bırakın.
  • Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar operasyonu yineleyin. Ufak kreplerin aralarına bal sürerek üst üste dizin.
  • Üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın. Bal yerine konut üretimi portakal reçeli de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ballı Ufak Kreplerin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Krep imalinde kullandığınız tava oldukça ehemmiyetlidir. Kreplerin doğru bir biçimde pişmesi için, yanmaz yapışmaz tava kullanın.
  • Harcı hazırlarken tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Malzemeleri bir araya getirdikten sonra elle çırpmak yerine, mikser veya blender kullanın.
  • Tavayı sıvıyağı ile yaplayın ve harcı üzerine döküp biçim verin.
  • Kreplerin bir tarafı tamamen pişmeden, öteki tarafa çevirmeyin. Aksi takdirde harç dökülmeye başlayacaktır.

1 Porsiyon Ballı Ufak Krep Kaç Kalori?

  • Ballı ufak kreplerin bir porsiyonu, takribî 185 kaloridir. Karbonhidrat kapsadığı için miktarlı harcanması gerekir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın