Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Ballı Sultan Lokması

Ballı Sultan Lokması

Ballı Sultan Lokması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu hazır pasta tabanı
  • 1 kase galeta unu
  • 200 ml krema
  • 4 yumurta akı
  • 1/2 su kadehi süt
  • 2 su kadehi akışkan yağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 muz
  • 10~15 tane ayıklanmış ceviz
  • 10 yemek kaşığı çam balı

Ballı Sultan Lokması Nasıl Yapılır?

Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir taban üzerinde yan yana koyun ve bir çay kadehiyle yuvarlaklar halinde kesin. süt ve yumurta beyazını bir kapta karıştırın. Bu ufak yuvarlak pasta tabanlarını evvel yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayarak agresif yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba alın. Üzerlerine birer yemek kaşığı çam balını dökün ve dilimlenmiş muzla ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri karıştırın. Karışımı, pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın