115 ml. su – ¾ su kadehi
115 ml. süt – ¾ su kadehi
80 gr. tereyağı
1 tutam tuz
100 gr. un – 1 su kadehinden 1 yemek kaşığı noksan
3 – 4 adet yumurta – 200 gr.
½ su kadehi un
½ su kadehi buğday nişastası
1 su kadehi toz şeker
1 litre süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet kutu vanilya
150 gr. taze peynir
4 yemek kaşığı toz şeker
8 – 10 yemek kaşığı su
4 – 5 yemek kaşığı bal
Bir sos tenceresinin içerisine su, süt, tereyağı ve tuzu ilave edip ısıtın.
Tereyağı eriyince içerisine unu ilave edin ve bir spatula desteğiyle iyice kavurun.
Hamurunuzu ocaktan alın ve tezgah üstü mikserinin içerisine alın.
Tezgah üstü mikserinize çırpma ucunu takın.
Mikserinizi çalıştırın ve hamurun ilk buğusunu çıkartın.
Ardından yüksek devirde iyice çırparak içerisine teker teker yumurtaları kırın.
Yumurtalarınızı 1 dakika arayla kırın.
Hamurunuzun koyu mayonez kıvamında olması gerekir.
Hamurunuzun kıvamı gerektiği gibi olduğunda sıkma torbanızın ucuna 13 mm ’lik düz sıkma ucu koyun ve hazırladığınız hamurunuzu sıkma torbanızın içerisine ilave edin.
Fırın tepsinizin içerisine fırın kağıdı ya da silpat yerleştirin.
Hazırladığınız hamuru orta büyüklükte profiterol hamuru olacak biçimde fırın tepsinize sıkın.
Parmağınızı nemlendirerek hamurunuzun üstlerini düzenleyin.
190 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Alt – üst fansız ısıtma, 3. rafta pişirirseniz daha iyi netice verir.
İlaveler hamurunuz pişince fırınınızın kapağına bir şey sıkıştırarak kapağı hafif aralık vazgeçin ve 5 dakika kadar bekletin.
Bir tencerenin içerisine kreması için olan un, buğday nişastası, toz şeker ve sütü koyup her şeyi ocağa almadan evvel kendi içinde karıştırın.
Hiç topak kalmayınca kremanızı ocağa alın.
Kremanız hafif ısınmaya başlarken yumurta sarısını ilave edin ve orta ateşte yavaş yavaş aralıksız karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar 8 – 10 dakika pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın ve bir karıştırma kabının içerisine alın.
İçerisine vanilya ve taze peyniri ilave edip karıştırın.
Üzerine gelecek biçimde streç filmle sarın ve soğumaya vazgeçin.
Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ilave edip kaynamaya vazgeçin.
Suyu hafif buğulaşana kadar kaynatmaya devam edin.
Ocaktan aldığınız şekerli suyun içerisine bal ilave edin ve karıştırın.
Pişen ve soğuyan profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın.
Kremalı profiterol toplarınızı ballı suya daldırın ve servis tabağına üst üste dizerek servis edin.