Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %-1,37
  • BIST
    %1,94
Ballı Profiterol

Ballı Profiterol

Ballı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 175 gr un
  • 110 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 5 gr tuz
  • Bal

Muhallebisi için

  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilya

Ballı Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için zorunlu olan tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve çırpın. Karışımı tencereye aktararak ocakta pişirin ve soğumaya vazgeçin.
  • Hamur için su ve tereyağını bir tencereye alın. Yağ eriyip hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp unu ilave edin ve iyice yedirene kadar takribî 5 dakika karıştırın.
  • Tekerrür ocağa alarak kokusu çıkana kadar kavurun ve ocağı kapatın. Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek yedirerek kırın.
  • Sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Soğuyan muhallebiyi hamur toplarının içine doldurup üzerine bal dökün. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın