Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ballı Hardal Soslu Havuçlar

Ballı Hardal Soslu Havuçlar

Ballı Hardal Soslu Havuçlar Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g yaban havucu
  • 250 g baby havuç
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 3 çay kaşığı bal
  • Deniz tuzu

Sosu için

  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı bal

Ballı Hardal Soslu Havuçlar Nasıl Yapılır?

  • Yaban havuçları ve baby havuçları 5-6 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya vazgeçin. Bal ve hardal tozunu yayvan bir kasede karıştırın. Havuçları bu karışıma bulayın ve havuçları yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizin. 
  • Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine deniz tuzu serpin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın ve bir servis kasesine alın. Havuçları yanında ballı hardal sos ile ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın