Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ballı Fas Tatlısı Tarifi

Ballı Fas Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • Yarım paket baklava hamuru
  • 150 gr ceviz
  • 50 gr şeker (2yk)
  • 40 gr tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yk tereyağı -bal
  • Kavrulmus Susam

Yapılışı

  • Öncelikle cevizi ve şekeri rondodan gecirip icine tereyağını ve tarçını ekleyin.
  • İyice karıştırıp bir araya geldğinde top şeklinde kalabilmeli.
  • baklava yufkasını 6cm eninde kesin.
  • Kalan hamuru temiz bir mutfak bezinin altında muhafaza edinki baklava hamuru çok hassas hemen kuruyabilir!
  • Her kesilen hamuru az tereyağı sürüp videodaki gibi muska şeklinde katlayın.
  • Tavaya sıvı yağ koyup çok ısıtmadan 5-6tatlıyı birden arkali önlü kızartın.
  • Aynı zamanda balı benmari usulü ısıtın.
  • Arkalı önlü kızaran tatlıları ısınan sıcak bala batırıp bir süzgeç içine alın.
  • Sicak tatlinin üzerine kavrulmus susam serpip servise sunun. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın