Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye aktarıp, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Şayet ballı şerbet hazırlamak isterseniz 2 su kadehi sıcak suyla balı bir tencereye aktarıp karıştırın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynar kaynamaz ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını orta boy bir tencereye koyup eritin. Ocaktan alıp, ılınmasını bekleyin. Kadayıfı geniş bir tepsiye yayın. Üzerine ılık tereyağı dolaştırın. Kadayıfı hafif hafif yoğurarak tereyağını kadayıfın her tarafına yedirin. Bir ölçü kadayıfı bir kahve fincanının içini kaplayacak biçimde bastırarak yerleştirin. İçine vurulmuş ceviz içi koyup üzerini kadayıfa bastırarak kapatın. Fincanı ters çevirip elde ettiğiniz kadayıf topunu yağlanmış fırın tepsisine alın. Tüm malzeme bitene kadar aynı operasyonu yineleyin.
Kadayıfı evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Şerbetini iyice sürükledikten sonra dilimleyerek servis yapın.