Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %-0,47
  • BIST
    %1,94
Ballı Baba

Ballı Baba

Ballı Baba Tarifi İçin malzemeler

Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 koli vanilya

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 110 g tereyağı
  • 175 g un
  • 4 yumurta

Üzeri için

  • Bal ya da yakmak için toz şeker

Ballı Baba Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Bir sos tenceresine aktarıp kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişiltihap. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
  • Hamuru için su ve tereyağını bir tencereye alın. Tereyağı eriyip su kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişiltihap. Ocaktan alıp unu ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırıp tekerrür ocağa alın ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Ilınan karışıma yumurtaları teker teker ilave edip bir spatula dayanağıyla karıştırın. Harcı bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepisisine aralıklı olarak yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiltihap. Fırından alın.
  • Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir sıkma torbasına doldurun. Muhallebiyi ılınan topların içerisine sıkıp bir servis tabağına alın. Eritip karamelize ettiğiniz toz şekeri üzerine gezdirerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın