Tereyağı, pudra şeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Hamuru un serpilmiş tabanda 30 cm büyüklüğünde açıp 26 cm büyüklüğünde tart kalıbına yerleştirin.
Bal kabağını şekerin yarısı ve bir tutam karanfille pişirin. Yumurtaları kalan şekerle çırpın. Pişmiş balkabağını, çırpılmış yumurtayı ve sütü mikserle yine çırpın. Püre haline gelen karışıma krema, pekmez, zencefil, hindistancevizi ve tarçını ilave ederek birkaç kere daha karıştırın.
İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp azıcık ılındıktan sonra üzerini bezelerle süsleyin. Ilık servis yapın.