Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Balkabaklı Rulo Pastalar

Balkabaklı Rulo Pastalar

Balkabaklı Rulo Pastalar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 100 g pudra şekeri
  • 120 g un 
  • 1 koli vanilya 
  • Yarım koli hamur kabartma tozu 
  • 3 yemek kaşığı su 
  • 3 yemek kaşığı kakao 

İç harcı için:

  • 500 g bal kabağı 
  • 1 su kadehi toz şeker 
  • 1 kahve fincanı su 
  • 200 ml krema 
  • 50 g ceviz içi 

Üzeri için:

  • 75 g tereyağı 
  • 150 g pudra şekeri 
  • 1 çay kaşığı vanillin 
  • 20 ml portakal suyu 
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 
  • Bir tutam tuz 
  • 300 g krem peynir

Süslemek için:

  • Beyaz çikolata rendesi 
  • File Antep fıstığı

Balkabaklı Rulo Pastalar Nasıl Yapılır?

  • Üst kreması için, oda ısısındaki tereyağını çırpıp krema haline getirin. Pudra şekerini ilave edip 1 dakika daha çırpın.
  • Daha sonra sırasıyla vanilyayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve bir tutam tuzu ilave edin.
  • Ayrı bir kapta krem peynirini iyice çırpıp pudra şekerli karışımla birleştirin. Karışımı buzdolabına aktarıp kek pişene dek dinlendirin.
  • Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
  • 1 dakika daha çırpın. Kakaoyu birkaç yemek kaşığı ılık suda iyice karıştırıp çözülmesini sağlayın.
  • Kakaoyu unlu karışıma ilave edip tekerrür karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir katman olacak biçimde yayın.
  • Pandispanya hamurunu evvelden ısıtılmış 160 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.
  • İç malzemesi için, bal kabağını küp küp kesip bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve suyu ilave edin.
  • Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca püre haline getirin. Ayrı bir sırça kapta kremayı iyice çırpın. Balkabağı püresini ve ceviz içini ilave edin.
  • Pandispanya pişince fırından alın. Ufak dikdörtgen hamurlar kesin. Her hamurun kenarına iç malzemeden paylaştırın
  • . Rulo biçiminde sarıp kenar kısmı altta kalacak biçimde servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerlerine  spatula desteği ile hazırladığınız kremadan sürün. Beyaz çikolata rendesi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın