Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabağı 1 cm ’lik küpler biçiminde doğrayın ve fırın kabına alın. Doğranmış sarımsak, haşhaş tohumu, deniz tuzu ve zeytinyağı ilave edip harmanladıktan sonra yumuşayıncaya kadar takribî 30 dakika pişirin. Soğumaya vazgeçin. Rokayı soğuk su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu atayıp ulusa doğrayın ve rokaya ilave edin. Hazırladığınız kabakları ve nar tanelerini üzerine yerleştirip cevizli sos ile servis yapın.
Cevizli sos
3/4 su kadehi ceviz, 1/4 su kadehi limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su kadehi su, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı, 1 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı zeytinyağı.
Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli.