Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,42
Balkabaklı Risotto

Balkabaklı Risotto

Balkabaklı Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g risotto pirinci
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi 
  • 1 soğan 
  • 100 g bal kabağı püresi 
  • 100 g bal kabağı 
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu 
  • 100 g parmesan peyniri 
  • 50 g tereyağı 
  • 500 ml sebze suyu 
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu 

Balkabaklı Risotto Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile beraber bir pilav tenceresine alın. Kesintisiz karıştırarak pirinci kavurun.
  • Sirkeyi ilave edip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Bal kabağı püresi ile rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
  • 15 dakika süresince kavurduktan sonra tereyağını ilave edip süratlice karıştırmaya devam edin.
  • Birkaç dakika sonra da rendelenmiş parmesan peynirini ve kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Bekletmeden sıcak servis yapın. 

Değişik bir tat için, mantarlı risotto tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın