Balkabaklı Pasta Tarifini yaparken dikkat edilmesi gereken ehemmiyetli mevzulardan bir tanesi kabakların pişeceği suyun kaynamış olmasına dikkat edin.Karanfil kesinlikle kullanın, zira çok hoş bir aroma verecektir pastanıza. Zamandan kazanmak için, balkabakları pişerken siz öbür işemleri yapmaya başlamalısınız. Üzerine koyacağınız kremşantiyi yaptıktan sonra kesinlikle buzdolabında en az 20 dakika dinlendirmeyi unutmayın. Şayet dinlendirme operasyonu kısa olursa, krem şanti akışkan kalır, pasta operasyonu muvaffak oluruz olur.
Ceviz kullanacağımız için bisküvileri kavururken yağ kullanmadık, isterseniz siz 1 yemek kaşığı tereyağ kullanabilirsiniz. Balkabaklı Pasta Tarifi hazırladıktan sonra süsmemeyi sizin arzuza kalmış dilediğiniz süsleme malzemesini kullanabilirsiniz. Süsleme işiniz bittikten sonra kesinlikle Balkabaklı Pastayı kesinlikle 1 saat dinlendirip servise sunalım. Pasta yanına hiç zorlanmadan yapabileceğiniz pratik Etli ve Sebzeli Börek Tarifini öneri ederiz.
7 dilim balkabağı
6 su kadehi 1 kilo toz şeker
1 su kadehi çeviz içi
2-3 tane karanfil
1 kutu petibör bisküvi kakaolu
Yarım litre süt
1 kutu krem şanti
Öncelikle bir tencereye su dolduralım ocağa koyalım, kaynayınca kabakları 3 cm eninde doğrayıp kaynayan suyun içine atalım. Üzerine şekerini ilave edelim, karanfili ilave edelim takribî 35-40 dakika pişmeye vazgeçelim.
Biz bu arada kremasını hazırlamaya başlayalım, balkabağı pastasının kreması için 1 kutu krem şantiyi çukur bir kaba boşaltalım. Üzerine 1 su kadehi sütü ilave edelim. Mikser takviyeyi ile çırpmaya başlayalım. Takribî 5 dakika karıştırdıktan sonra krema kıvama gelecektir. Kıvama gelen krem şantiyi buzdolabına kaldıralım, biz bu arada pastanın alt tabanını hazırlıklarına başlayabiliriz.
Balkabağı pastasının tabanını hazırlamak için, bisküvilerimizi evvelden ısıtıtılmış bir teflon tavaya kırdığımız bisküvileri alalım kısık ateşte takribî 3-4 dakika soteleyelim.
Sotelediğimiz bisküvileri çember pasta kalıbına alalım, buzdolabına kaldıralım. Bu arada kaynayan suyunu sürükleyen balkabaklarımızı blendırla püre haline getirelim. Ilık halledeki balkabağı püresini kalıptaki bisküvilerin üzerine spatula takviyeyi ile yayarak koyalım. Kabak püresinin üzerine krem şantiyi alalım spatula takviyeyi ile yayalım. Son operasyon olarak robotta kocaman geçirilmiş ceviz içini bolca tüm üst tabana dökelim. Pastanın bütünleşmesi için takribî 1 saat buzdolabında bekletmeye vazgeçelim.
Zaman sonunda kalıptan çıkaralım, üzerine tutku ettiğiniz biçimde süsleyerek dilimler halinde servise sunalım.