Merhaba, E-Tarifler takipçileri, kış aylarının sebzesi olan balkabağı, annelerimizin şeker ve su katarak tencerede kaynatarak en az baklava dek nefis bir şerbetli tatlı kıvamında bir tat yakaladığı balkabağını bu kere pastada kullandık. Soğuk kış günlerinde, sıcacık aile sohbetlerinde yediğim kabak tatlıları hala damağımda. Geçmişten günümüze gelirsek, büyüklerimizin kullandığı balkabağının pasta malzemesi hatta kek malzemesi olarak bile kullanıldığını görmekteyiz. Bugün, sizler için balkabağından hazırlanmış olduğum epeyce öbür bir pasta tarifi hazırladım. Pastamızın ismi Balkabaklı Pasta Tarifi olup hem lezzeti keza de görünümü ile oldukça güzel bir betimleme.. Bundan Başka, üretim aşamasını da uzun uzadıya paylaştığımız balkabağı pasta tarifini belirlenmiş olun uygulanmak da hiç zorlanmayacaksınız. Kolay gelsin…
4 su bardağı süt
7 yemek yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Kabaklı harç için
2 kiloluk bal kabağı
2.5 su bardağı toz şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
Üzeri için
Yeşil fıstık
Fındık
Hindistan cevizi
Balkabağının kabuklarını soyduktan sonra ve küp küp doğrayalım. Tencereye balkabaklarını koyun ve üstüne toz şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmek üzere ocağa koyun. Pişen kabakları mutfak robotundan geçirerek ezelim. Ezdiğimi kabakları çukur bir kabın içine alın ve üstüne ufaladığınız bisküvileri koyarak karıştırın.
Farklı bir tencerenin içine soğuk süt, irmik, şeker, vanilya koyun ve aralıksız karıştırarak pişirmeye başlayın.
Pasta çemberini servis tabağına koyun ve içine önce irmikli harcı boşaltın ve kaşıkla düzeltin. Üstüne kabaklı bisküvili harcı koyun ve tekrar kaşıkla düzeltin. Ardındaki buz dolaba kaldırın ve 4 saat bekletin.
4 saat sonra çıkarıp üstüne yuvarlak olacak şekilde resimdeki gibi önce yeşil fıstığı sonradan kırılmış fındıkları sonrada Hindistan cevizi sonradan baştan Hindistan cevizi serperek süsleyin.
En son olarak da pasta çemberini çıkarıp servis edin.
Sağlık Durumu olsun…
Malzemeler:
1 kilogram, kabak
2 akarsu fincanı, tozşeker
1 tane, pandispanya
1 paket, kremşanti
yarım su bardağı, süt
1 paket, toz jöle
Pasta Tarifi
Öncelikle, balkabaklarını buharda pişmelerini sağlayalım. daha sonra, 2 kaşık ayırıp, hepsini süzgeçte ezelim. Bir tencereye şekeri alalım, sararıncaya dek kavuralım, üstüne balkabağı püresini alalım en ince ayrıntısına kadar karıştıralım.
İki parça olan pandispanyanın bir parçasını, kelepçeli pasta kalıbına alalım, üzerine balkabağı püresinin 3/1 ni ayırıp üzerine yayalım. Diğer, pandispanyayı üstüne kapatalım kalan balkabağı püresini üzerine sıvayalım. İki kaşık ayırdığımız balkabağını nın içine toz jöleyi alıp karıştıralım ve pastanın cilasını yapalım. Son olarak krem şantiyi hazırlayalım ve süsleyelim. Buzdolabında en düşük 1 saat dinlendirip servise sunalım. Sağlık olsun.