Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz…
Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını iki su kadehi şeker ile su ilave etmeden pişirin ve soğumaya vazgeçin Kabak tatlısını hazırladığınız gibi.
Yaprak jelatinleri 10 dakika kadar soğuk suda bekletin.Yumuşadıktan sonra sıcak su dolu bir kabın içinde benmari usulü eritin. Kremayı mikserin evvel orta, ardından yüksek ayarında katılaşana kadar çırpın.
Soğuyan kabak tatlısını blender ’da püre haline getirin.Kremanın üçte ikisini, cevizlerin yarısını ve jelatinleri ilave edin.
Hazır pandispanyanın bir katını ızgara telinin üzerine yerleştirin.Portakal suyunu iki çorba kaşığı şeker ile karıştırın. Keki bu karışımla ıslatın.Kremanın kalanını ince bir biçimde üzerine sürün.Kremanın üzerine kalın bir katman halinde kabak püresi sürüp bolca file antep fıstığı serpin.
Islatılmış ikinci katı üzerine oturtun ve kalan kabak püresi ile pastanın tamamını kaplayın.Kenarlarına file antep fıstığı serpin.Buzdolabında dört saat kadar bekletin.Kalan ceviz içlerini bal ile karıştırıp pastanın üzerine yayın.Servis yapın.