Balkabağını küçük küçük parçalara bölün ve 200 g şeker ekleyip, yaklaşık 1.5 saat pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balkabağı iyice soğuduktan sonra blender dayanağıyla püre haline getirip servis kuplarına hisseyleştırın.
Ayrı bir tencerede krema ve kalan 100 g şekeri ısıtın. Yaprak jelatini soğuk suda 1-2 dakika bekletip yumuşattıktan sonra, kaynamaya başlayan kremaya ekleyin ve ocaktan alın. Jelatin tamamen eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra kuplara böldüğünüz kabak püresinin üzerine hisseyleştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra bir süre derin dondurucuda bekletin. İstenilen soğukluğa geldiğinde buzdolabına alın. Servis yaparken üzerine ahududu, böğürtlen ve sade jöle koyarak yanında dondurma ile birlikte servis yapın.