Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Balkabaklı Muhallebi

Balkabaklı Muhallebi

Balkabaklı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su kadehi süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2/3 su kadehi şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1 su kadehi ufak doğranmış balkabağı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Balkabaklı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış balkabağını ufak bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Karışımı orta ateşte tel mikser ile karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ilave edin ve ateşten alın.
  • Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına balkabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerine hırpalanmış ceviz veya fındık serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın