Kekimizin tabanını yapmakla başlayalım.Burçak bisküvilerimizi rondodan geçirip kum haline getirelim.
Erittiğimiz tereyağımız ile karıştıralım.
Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kullanalım.
Karışımı kelepçeli kek kalıbımızın altına kadeh takviyesiyle bastırarak yayalım.
Kek karışımı için, yumurta ve şekeri çırpalım.
Akışkan krema, labne peynir, buğday nişastası, un ve vanilyalı sırayla ilave edelim.
Elde ettiğimiz karışımı bisküvili tabanımızın üzerine dökelim.
Kelepçeli kalıbımızı içinde 1 parmak su olacak biçimde tepsinin içine koyalım.
180° 10 dk ilk sıcaklığı ile pişirelim daha sonra ısımızı 160° ye düşürerek 50 dk pişmeye vazgeçelim.
Kekimiz fırındayken üzeri için hazırlayacağımız balkabaklarımızı tencereye alalım.
Üzerine şekeri ve suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya vazgeçelim. Kabaran kekimiz hafif sönebilir bu sizi korkutmasın yumuşak bir dokuya sahip olduğundan basmakalıp bir vaziyet.
Balkabaklarımızda hazır olduğunda püre haline getirelim ve kekimizin en üstünü kaplayalım.
Fındık, ceviz, antep fıstığı hangisini isterseniz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun :.