Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,06
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %1,14
Balkabaklı Brüksel Lahanası

Balkabaklı Brüksel Lahanası

Balkabaklı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g balkabağı
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • Tuz
  • 500 g Brüksel lahanası
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay kadehi yaban mersini kurusu
  • 1 çay kadehi pekan cevizi

Balkabaklı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dolaştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
  • Dörde ufaladığınız Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar takribî 15-20 dakika soteleyin.
  • Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın